Hoe werkt een Baby Spa

2021/09/09
Deel dit op

Bij Ons Klein Geluk zijn we helemaal wild van onze Baby Spa.

Logisch, want de werking is fantastisch en dit zowel voor ouders als kind. In deze blog duik ik met jou figuurlijk wat dieper in het feit wat een Baby Spa eigenlijk is en wat het doet. Laat je gerust onderdompelen!

De werking van onze Baby Spa

Bij Ons Klein Geluk combineren we steeds een hydrotherapiesessie met een babymassage, zo sla je twee vliegen in één klap. Aftrappen doen we met de babymassage, waarbij de baby door aanraking gerustgesteld wordt en de bonding-time met de ouders gemaximaliseerd wordt. Uiteraard zijn zowel mama’s als papa’s welkom. 2 volwassenen kunnen telkens de sessie bijwonen, dus ook de meter, opa, … kunnen eens mee. Om de rust te bewaren beperken we de aanwezigheid wel tot volwassenen, dus broertjes en zusjes blijven thuis. Tijdens deze sessie ga je immer samen met je baby aan de slag, kan je je verhaal kwijt en geven we je de persoonlijke aandacht die je verdient. Zo geniet je keer op keer van een intens moment in alle geborgenheid en rust.

Zijn er wat klachten over krampjes, constipatie of reflux? We geven je wat tips die je ook thuis kunt toepassen. Trouwens al onze massages gebeuren met natuurlijke oliën die onschadelijk zijn en zacht voor de babyhuid. Paulien, één van de vroedvrouwen, kampt zelf al jaren met atopisch eczeem en weet beter dan wie ook hoe belangrijk de juiste producten voor de huid zijn.

Het water in!

Na het masseren is het tijd om het water in te duiken. De baby’s genieten in onze speciaal ontworpen jacuzzi’s van alle bewegingsvrijheid met behulp van drijfringen. Dobberen doen ze in chloorvrij water van 35°C: heerlijk! Het spreekt voor zich dat deze sessie ontspant, maar hydrotherapie heeft ook een positieve invloed op de slaap en je baby went al op jonge leeftijd aan water. Daar pluk je later ongetwijfeld de vruchten van. Bijkomende spiegeltjes, lichtjes, geuren en de stem van mama en papa prikkelen de zintuigen. Een geweldig (leer)moment!

Waarom Baby Spa wat voor jou en je baby is?

Twijfel je nog over de meerwaarde van Baby Spa? Niet doen, de voordelen zijn bewezen! Zo zorgt het water en de beweging voor een betere spijsvertering, stimuleert het de motorische ontwikkeling en door de tegendruk van het water wordt ook de longontwikkeling gestimuleerd.

Los daarvan is het een heerlijk bonding-momentje tussen ouders en baby. Even wat me-time in een drukke wereld en een activiteit op perfect op maat van de baby.

Kom het zelf ervaren met je baby

Laat heel wat enthousiaste ouders je er gerust meer over vertellen, maar uiteindelijk kun je de meerwaarde het beste zelf ervaren. Je pikt al een sessie mee voor € 55 en er zijn ook voordelige beurtenkaarten verkrijgbaar.  Alle praktische informatie hebben we netjes op onze website gezet, dus lees dit zeker eens na.

Meer weten of vragen?

Wil je meer weten over Baby Spa, onze aanpak of eens een kijkje komen nemen? Contacteer ons gerust met al je vragen.