Baby Spa

Een Baby Spa sessie bestaat uit een workshop babymassage en hydrotherapie. Dit kan vanaf de leeftijd van 14 dagen tot één jaar. Wij gaan voor kwaliteit en hygiëne bij elke sessie, die bovendien steeds begeleid wordt door een vroedvrouw of verpleegkundige.

Aanbod

Een wellness ervaring voor je baby vanaf twee weken na de geboorte! Eentje die perfect veilig is door de zachte massage olie die wij gebruiken, geschikt voor het babyhuidje.

Waarna ze tijdens de hydrotherapie genieten in water van 36 graden dat volledig vrij van chemicaliën is.

Voordelen van Baby Spa

Hoe werkt het?

Een Baby Spa sessie bestaat steeds uit een workshop babymassage en een hydrotherapiesessie.

Workshop babymassage

Babymassage is de manier bij uitstek voor quality-time met een pasgeborene. Aanraking en geruststelling door mama en papa zijn zo belangrijk voor elke baby. Tijdens onze workshop gaan wij voor een persoonlijke aanpak en luisteren wij ook naar het verhaal van jouw baby.

Zijn er klachten van krampjes? Constipatie? Reflux? Ook dan kunnen wij jou tips geven! De massage gebeurt met een natuurlijke olie, vrij van chemicaliën, parfum en parabenen. Heerlijk zacht en veilig voor het babyhuidje. Met de technieken die je bij ons leert kan je ook thuis aan de slag. Zo kan je samen nog heerlijk nagenieten. De Baby Spa sessie wordt steeds begeleid door een vroedvrouw of verpleegkundige.

Hydrotherapie

Na de massage genieten de baby's van een heerlijke hydrotherapiesessie in onze jacuzzi's. Ze hebben volledig autonome bewegingsvrijheid met behulp van de drijfring of de zwemband. De keuze voor de drijfring of de zwemband wordt samen bepaald met de ouders, op basis van de leeftijd en de motorische ontwikkeling van je kindje.


 Het water is vrij van chloor en chemicaliën en op temperatuur (35-36°c). Een spa- sessie is niet alleen heerlijk ontspannend, het bevordert ook een beter slaappatroon en zorgt voor watergewenning op jonge leeftijd. De zintuigen van de baby worden geprikkeld door de spiegel, de led lichtjes, bad speelgoedjes en de stem van mama en papa. De ideale manier voor een bonding-time momentje voor baby en ouders. Soms is de Spa-sessie zo ontspannend dat de baby in het bad of tijdens de massage in slaap valt. 

Baby Spa 0-12 maanden

Tijdens een Baby Spa sessie zijn er maximum drie baby’s aanwezig. Elke baby heeft een eigen badje en een eigen massagetafel en er is genoeg ruimte voorzien zodat ieder z’n privacy en ruimte heeft. Een leuke babbel met de andere ouders kan, maar hoeft uiteraard niet. Al moet ik eerlijk zeggen dat er de leukste gesprekken plaatsvinden in de Baby Spa! Baby’s zijn welkom vanaf het moment dat het naveltje genezen is, dit komt meestal overeen met de leeftijd van 14 dagen. Ze kunnen langskomen tot de week dat ze één jaar worden voor hun laatste Baby Spa sessie.

Voeding

We raden aan om jouw baby in het uur voor de sessie nog een voeding te geven. Wij hebben een voedingshoek die voorzien is van comfortabele zitplaatsen, een borstvoedingskussen, een microgolf, een eetstoel en flessenwarmer. Je kan deze voor of na de sessie gebruiken om nog een voeding te geven.

Als het voedingsmoment niet echt uitkomt met de sessie raden wij aan om voor de sessie toch een kleine voeding extra te geven. Onze ervaring zegt dat honger een grote spelbreker is tijdens de Baby Spa sessie. 

Je bent meer dan welkom om 20-30 minuten voor aanvang van de Baby Spa sessie binnen te komen en gebruik te maken van onze gezellige voedingshoek. 

Tarieven

Een Baby Spa sessie bestaat steeds uit een workshop babymassage en een sessie hydrotherapie in de jacuzzi’s met chloorvrij water op 35 graden.

Waarom kiezen voor Ons Klein Geluk?

  • Professionaliteit

    De begeleiding van elke sessie gebeurt door een vroedvrouw of verpleegkundige. De zaakvoerder van Ons Klein Geluk heeft naast een diploma vroedkunde, ook een diploma verpleegkunde en een diploma master in de verpleegkunde met afstudeerrichting ziekenhuishygiëne.

  • Hygiëne

    Wij hanteren strikte richtlijnen qua hygiëne en kwaliteit. Het linnen wordt telkens op een correcte manier gewassen, materiaal gereinigd en het badwater wordt bij elke spa sessie vervangen.

  • Ervaring

    Ons Klein Geluk is opgericht in 2017. Daarvoor werd reeds ervaring opgedaan in de gezondheidszorg, zowel in het ziekenhuis als in eerstelijnszorg. Wij zijn ook heel trots de Baby Spa die al het langste bestaat in België.

Wat zeggen onze klanten?

Praktische info

Kijk zeker even de praktisch info na voor je een bezoek brengt aan onze Baby Spa. Een goede voorbereiding helpt om de Baby Spa zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Voor een Baby Spa hoef je geen materiaal te voorzien. Wij maken het jou zo gemakkelijk mogelijk en voorzien zwemluiers, handdoeken, tetradoeken, massage olie, body lotion, luiercrème, een flessenwarmer, een microgolf, natte doekjes, tissues, … Noem maar op! Het enige wat je zelf dient te voorzien is een extra voeding voor je baby.

De baby heeft best net gegeten en geslapen voor de spa sessie. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het! Ik geef je daarom enkele tips. 

Als je baby onder de 10 weken is kan je best in de ochtend een baby spa sessie plannen. Op die leeftijd kunnen ze prikkels nog niet goed verwerken en hebben ze hier ’s avonds vaak last van. ’s Ochtends gaat je baby minder last hebben van overprikkeld zijn en kan die optimaal genieten van een Baby Spa. 

Als je een Baby Spa op de agenda hebt staan probeer je baby voordien dan te stimuleren tot een goede dut door bijvoorbeeld een wandeling te maken of hem in de draagdoek te hangen. Let er ook op dat je baby in het uur voor de Baby Spa sessie gegeten heeft. Indien de uren niet mooi uitkomen met de Baby Spa sessie geef je best vlak voor de sessie een kleine extra voeding. Je kan eventueel een kwartiertje vroeger komen en gebruik maken van de voedingsruimte hiervoor.

Je baby heeft best in het uur voor de aanvang van de Baby Spa sessie gegeten. Indien de uren niet mooi uitkomen met de Baby Spa sessie geef je best vlak voor de sessie een kleine extra voeding want honger kan echt wel een spelbreker zijn. Je kan eventueel een kwartiertje vroeger komen en gebruik maken van de voedingsruimte hiervoor.

Per baby mogen er twee volwassenen meekomen voor de Baby Spa sessie. Wij vragen om geen broertjes of zusjes of extra volwassenen mee te brengen om de rust tijdens de sessie te kunnen bewaren.

De Baby Spa sessie begint op het afgesproken uur, probeer zeker tijdig aanwezig te zijn zodat je niets mist. Ben je toch te laat dan mag je zeker nog aansluiten en kan je de rest van de sessie nog volgen. Er wordt hiervoor geen financiële tegemoetkoming voorzien dus probeer zeker op tijd te komen dat je maximaal kan genieten.

Tot 48 uur voor de afspraak kan je uw afspraak kosteloos annuleren of verplaatsen. Bij annulatie minder dan 48 uur voor de afspraak zijn wij genoodzaakt om een annulatiekost aan te rekenen. Dit bedraagt 50% van het bedrag van de sessie. Bij het niet komen opdagen zal er 100% van de kost aangerekend worden. U zal de betalingsgegevens ontvangen via e-mail. De plaatsjes voor de baby spa zijn beperkt en de vaste kost van een sessie is hoog, ook bij ziekte kunnen wij daarom op deze regel geen uitzondering maken.

Sfeerbeelden van onze Baby Spa

Kom je ook eens graag langs bij Ons Klein Geluk?

Voor mama's, door vroedvrouwen.