Baby Spa

Baby Spa

Een Baby Spa sessie bestaat uit hydrotherapie en een workshop babymassage. Dit kan vanaf de leeftijd van 14 dagen tot 6 maanden en van de leeftijd van 6 tot 12 maanden. Wij kiezen er heel bewust voor om deze groepen te splitsen en de Spa sessie op andere momenten te laten plaatsvinden. 
 
Belangrijk: voor de sessies vragen we steeds eerst toestemming of we foto's mogen nemen om te gebruiken op onze website en sociale media. Ouders die dit liever niet hebben worden uiteraard gerespecteerd in hun wens voor privacy. 
 

Voordelen van Baby Spa

Spijsvertering

De combinatie van de massage, de zwembewegingen in het water, de temperatuur van het water en het ontspannend effect van de sessie geeft een verzachting van typische klachten zoals krampjes, reflux en constipatie.

Motorische ontwikkeling

De drijfring geeft de pasgeborene de kans om autonoom te bewegen. Het nekje wordt perfect ondersteund en ondervindt hierbij geen last door. Dit komt door de ergonomische drijfring en het feit dat een baby gewichtloos is in het water en er dus geen tractie zit op de nekspieren.

Ouder-kind binding

De aanrakingen tijdens de massage zijn een ideale manier om contact te maken met jouw baby. Tijdens de hydrotherapie sessie kan jouw baby ontspannen terwijl je hem aanmoedigt om te zwemmen, dit bevordert ook de autonomie en het zelfvertrouwen van jouw pasgeborene.

Longontwikkeling

Tijdens het zwemmen, door ontspanning  en door zachte tegendruk van het water gaan de baby’s automatisch dieper in- en uitademen, wat de longontwikkeling bevordert.

Hoe werkt het?

Een Baby Spa sessie bestaat steeds uit een workshop babymassage en een hydrotherapiesessie.

Workshop babymassage

Babymassage is de manier bij uitstek voor quality-time met een pasgeborene. Aanraking en geruststelling door mama en papa zijn zo belangrijk voor elke baby. Tijdens onze workshop gaan wij voor een persoonlijke aanpak en luisteren wij ook naar het verhaal van jouw baby.

Zijn er klachten van krampjes? Constipatie? Reflux? Ook dan kunnen wij jou tips geven! De massage gebeurt met een natuurlijke olie, vrij van chemicaliën, parfum en parabenen. Heerlijk zacht en veilig voor het babyhuidje. Met de technieken die je bij ons leert kan je ook thuis aan de slag. Zo kan je samen nog heerlijk nagenieten.

Wij hebben een iets andere aanpak voor deze workshop bij de Baby Spa sessie van 0-6 maanden en de Baby Spa van 6-12 maanden. Deze groepen hebben een heel andere motorische ontwikkeling. Baby's van 6-12 maanden zijn dynamischer en hebben meer uitdaging nodig, hier proberen wij ook aan tegemoet te komen tijdens de Spa sessie.

Hydrotherapie 0-6 maanden

Na de massage genieten de baby's van een heerlijke hydrotherapiesessie in onze jacuzzi's. Ze hebben volledig autonome bewegingsvrijheid met behulp van de drijfringen. Het water is vrij van chloor en chemicaliën en op temperatuur (35°c).

Een spa- sessie is niet alleen heerlijk ontspannend, het bevordert ook een beter slaappatroon en zorgt voor watergewenning op jonge leeftijd.  De zintuigen van de baby worden geprikkeld door de spiegel, de led lichtjes, het lavendel aroma en de stem van mama en papa. De ideale manier voor een bonding-time momentje voor baby en ouders.

Hydrotherapie 6-12 maanden

Voor de baby's van 6-12 maanden hebben we een aangepaste drijfring. Deze wordt rond het lichaam aangebracht in plaats van rond de hals. Het water is eveneens vrij van chloor en chemicaliën en op temperatuur (35°c).

Een spa- sessie is niet alleen heerlijk ontspannend, het bevordert ook een beter slaappatroon en zorgt voor watergewenning op jonge leeftijd.  De zintuigen van de baby worden geprikkeld door de spiegel, de led lichtjes, het speelgoed en de stem van mama en papa. De ideale manier voor een bonding-time momentje voor baby en ouders.

 

  Leuke sfeer en super leuk voor mijn baby. Heel vriendelijke dames. Eerst kreeg onze baby een heerlijke massage en daarna mocht ze in het badje lekker spetteren. Zeker voor herhaling vatbaar. Een echte aanrader.
  Safia Bouchenaoui
  Fantastische ontvangst en super leuke ervaring voor zowel de ouders als de baby. Zeker de moeite waard.
  Linda Everaerts
  Toffe eigenares, vriendelijk en hartelijk, echo is van goeie kwaliteit. Eens ons kindje geboren is gaan we zeker eens terug voor de babyspa! :)
  Vincent Tegenbos

Tarieven

Een Baby Spa sessie bestaat steeds uit een workshop babymassage en een sessie hydrotherapie in de jacuzzi’s met chloorvrij water op 35 graden.

1 sessie Baby Spa

€55

Workshop Babymassage
Hydrotherapie
Incl. gebruik handdoek
Incl. massage olie
Incl. gebruik zwempamper
Duur sessie is 45-60 minuten
Sessie voor 0-6 maanden
Sessie voor 6-12 maanden

5 sessies Baby Spa

€250

€50 per sessie

Workshop Babymassage
Hydrotherapie
Incl. gebruik handdoek
Incl. massage olie
Incl. gebruik zwempamper
Duur sessie is 45-60 minuten
Abonnement kan gebruikt worden voor zowel de 0-6 maanden sessies, als de 6-12 maanden sessies
Goodiebag

10 sessies Baby Spa

€450

€45 per sessie

Workshop Babymassage
Hydrotherapie
Incl. gebruik handdoek
Incl. massage olie
Incl. gebruik zwempamper
Duur sessie is 45-60 minuten
Abonnement kan gebruikt worden voor zowel de 0-6 maanden sessies, als de 6-12 maanden sessies
Goodiebag

Vriendinnendate met drie

€150

Met drie naar de Baby Spa is elk €5 korting

Workshop Babymassage
Hydrotherapie
Incl. gebruik handdoek
Incl. massage olie
Incl. gebruik zwempamper
Duur sessie is 45-60 minuten
Enkel telefonisch of per mail te boeken
Korting enkel geldig als je met drie baby's aanwezig bent tijdens de sessie
Sessie kan zowel door de week als in het weekend plaatsvinden
Leeftijd van 0-12 maanden (leeftijdsgroepen mogen hier gemengd worden)
Een beurtenkaart voor 5 of 10 beurten is steeds op naam, dus kan niet gebruikt worden door verschillende baby's. De beurtenkaart dient in één keer betaald te worden om te kunnen genieten van het voordeeltarief.

De 10 beurten kaart mag wel gebruikt worden voor een tweeling, dus 5 beurten per baby aan 45€ per beurt.

Elke klant krijgt een klantenkaart bij een bezoek aan de Baby Spa waarbij hij op de 4e sessie €15 korting krijgt. Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen.
Wanneer je aangesloten bent bij het OZ ziekenfonds krijg je eenmaal €25 terug betaald bij het indienen van het juiste formulier, vraag hiernaar bij jouw bezoek.

Praktische info

Om jouw Baby Spa sessie zo vlot mogelijk te laten verlopen zodat jij en jouw baby er maximaal van kunnen genieten, hou je best rekening met onderstaande tips.

Baby's zijn welkom van 10 dagen tot de dag dat ze 1 jaar worden. De sessie's  voor de baby's van 0-6 maanden en 6-12 maanden worden op aparte momenten georganiseerd. Dit omdat de workshop babymassage iets anders wordt aangepakt bij beide leeftijdsgroepen.

Boek de juiste Baby Spa sessie voor de leeftijd van jouw baby. Dus is jouw baby jonger dan 6 maanden, dan boek je de spa sessie voor 0-6 maanden. Is jouw baby ouder dan 6 maanden, dan boek je de spa sessie voor 6-12 maanden. Enkel bij de vriendinnendate wordt er een uitzondering hierop gemaakt. Als je graag met 3 vriendinnen komt voor een Baby Spa sessie mogen de baby's uit beide leeftijdsgroepen komen en dus tussen de 0 en de 12 maanden oud zijn.

De baby heeft best in het uur voor de Baby Spa sessie gegeten. Je kan ook twintig minuutjes vroeger komen en gebruik maken van onze voedingsruimte. Wij voorzien zitplaatsen, een microgolfoven, een flessenwarmer en zelfs een borstvoedingskussen. Wij zijn pro borstvoeding dus je kan gerust plaatsnemen. Zit je zelf toch liever even apart om voeding te geven? Laat het ons dan weten, dan voorzien wij een rustig plaatsje.
Neem ook zeker een extra voeding mee. De baby's krijgen best wel honger van het zwemmen!

De baby heeft best een goede dut gedaan, zwemmen is namelijk heel vermoeiend. Tips om een dut te bevorderen zijn een wandeling met de buggy of een draagdoek en zijn vaste ritme respecteren (voor zover de baby er al één heeft). De dag van de sessie zelf start best ook rustig. Drukke bezigheden vooraf maken het moeilijker voor de baby om intens te genieten. Nadien is de baby ontspannen en moe, ideaal om dan je eigen bezigheden te plannen! Slaapt jouw baby moeilijk overdag? Boek dan best een sessie in de voormiddag! Voor een baby die jonger is dan 8 weken kan je best voor de middag een sessie boeken. 

Je kan bij ons gebruik maken van handdoeken, tetra doeken, wasbare zwemluiers, massage-olie, verschoonkussens en allerhande faciliteiten. Dit hoef je dus zelf niet te voorzien.

Er mogen 2 volwassenen mee per baby (geen kinderen onder de 12 jaar), dit om de rust tijdens de sessie te kunnen bewaren. Enkel bij de vriendinnendate-formule mogen broertjes en zusjes ook aanwezig zijn mits toestemming van alle partijen. 

Kom op tijd zodat je van de volledige sessie kan genieten. Indien je te laat bent voor een Baby Spa sessie kan je nog altijd aansluiten. Ook al mis je een deel van de sessie, wordt er wel verwacht dat je de volledige sessie betaalt. Bij laattijdig aankomen wordt de sessie echter ook verstoord en loopt deze uit, hier kunnen wij dus niet voor compenseren.

Tot 24 uur voor de afspraak kan je uw afspraak kosteloos annuleren of verplaatsen. Bij annulatie minder dan 24 uur voor de afspraak zijn wij genoodzaakt om een annulatiekost aan te rekenen. Dit bedraagt 20% van het bedrag van de sessie. Bij het niet komen opdagen zal er 50% van de kost aangerekend worden. U zal de betalingsgegevens ontvangen via e-mail.

De ingang van de Baby Spa bevindt zich aan de Nederrij 48. Je kan parkeren in de Nederrij met een blauwe schijf gedurende 2 uur. Je kan de parking van het ziekenhuis gebruiken, tegen betaling. Of op 5 minuten wandelen kan je parkeren aan de JBC/Torfs.

Je kan genieten van de vriendinnendate formule daar samen met twee andere vriendinnen en hun baby (dus in totaal drie vriendinnen met drie baby's) naar de Baby Spa te komen op het zelfde moment. De Spa is dan volledig voor jullie alleen en jullie genieten van een voordelig tarief. Mits toestemming van de drie partijen mogen ook broertjes en zusjes aanwezig zijn tijdens de sessie. Deze formule kan enkel per e-mail of telefoon geboekt worden gezien standaard het middelste badje gesloten is omwille van Corona. 

Foto's

Enkele sfeerbeelden van onze Baby Spa.

Kom je ook eens graag langs bij Ons Klein Geluk?

Voor mama's, door vroedvrouwen.

Ons Klein Geluk

Nederrij 48
2200 Herentals
BE0765 437 193

Contactgegevens

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang regelmatige updates.