Baby Spa

Baby Spa

Een Baby Spa bestaat uit een sessie hydrotherapie en een workshop babymassage, exclusief voor baby’s van 14 dagen tot 6 maanden oud.

! Belangrijk: tijdens de Spa sessies worden foto's genomen om te gebruiken op website en social media, hier wordt steeds eerst toestemming voor gevraagd. Ouders die dit liever niet hebben worden 100% gerespecteerd in hun wens voor privacy.

Voordelen van Baby Spa

Spijsvertering

De combinatie van de massage, de zwembewegingen in het water, de temperatuur van het water en het ontspannend effect van de sessie geeft een verzachting van typische klachten zoals krampjes, reflux en constipatie.

Motorische ontwikkeling

De drijfring geeft de pasgeborene de kans om autonoom te bewegen. Het nekje wordt perfect ondersteund en ondervindt hierbij geen last door. Dit komt door de ergonomische drijfring en het feit dat een baby gewichtloos is in het water en er dus geen tractie zit op de nekspieren.

Ouder-kind binding

De aanrakingen tijdens de massage zijn een ideale manier om contact te maken met jouw baby. Tijdens de hydrotherapie sessie kan jouw baby ontspannen terwijl je hem aanmoedigt om te zwemmen, dit bevordert ook de autonomie en het zelfvertrouwen van jouw pasgeborene.

Longontwikkeling

Tijdens het zwemmen, door ontspanning  en door zachte tegendruk van het water gaan de baby’s automatisch dieper in- en uitademen, wat de longontwikkeling bevordert.

Hoe werkt het?

Een Baby Spa sessie bestaat steeds uit een workshop babymassage en een hydrotherapiesessie.

Workshop babymassage

Babymassage is de manier bij uitstek voor quality-time met een pasgeborene. Aanraking en geruststelling door mama en papa zijn zo belangrijk voor elke baby. Tijdens onze workshop gaan wij voor een persoonlijke aanpak en luisteren wij ook naar het verhaal van jouw baby.

Zijn er klachten van krampjes? Constipatie? Reflux? Ook dan kunnen wij jou tips geven! De massage gebeurt met een natuurlijke olie, vrij van chemicaliën, parfum en parabenen. Heerlijk zacht en veilig voor het babyhuidje. Met de technieken die je bij ons leert kan je ook thuis aan de slag. Zo kan je samen nog heerlijk nagenieten.

Hydrotherapie

Na de massage genieten de baby's van een heerlijke hydrotherapiesessie in onze jacuzzi's. Ze hebben volledig autonome bewegingsvrijheid met behulp van de drijfringen. Het water is vrij van chloor en chemicaliën en op temperatuur (35°c).

Een spa- sessie is niet alleen heerlijk ontspannend, het bevordert ook een beter slaappatroon en zorgt voor watergewenning op jonge leeftijd.  De zintuigen van de baby worden geprikkeld door de spiegel, de led lichtjes, het lavendel aroma en de stem van mama en papa. De ideale manier voor een bonding-time momentje voor baby en ouders.
  Leuke sfeer en super leuk voor mijn baby. Heel vriendelijke dames. Eerst kreeg onze baby een heerlijke massage en daarna mocht ze in het badje lekker spetteren. Zeker voor herhaling vatbaar. Een echte aanrader.
  Safia Bouchenaoui
  Fantastische ontvangst en super leuke ervaring voor zowel de ouders als de baby. Zeker de moeite waard.
  Linda Everaerts
  Toffe eigenares, vriendelijk en hartelijk, echo is van goeie kwaliteit. Eens ons kindje geboren is gaan we zeker eens terug voor de babyspa! :)
  Vincent Tegenbos

Tarieven

Een Baby Spa sessie bestaat steeds uit een workshop babymassage en een sessie hydrotherapie in de jacuzzi’s met chloorvrij water op 35 graden.

1 sessie baby spa

€50

Workshop Babymassage
Hydrotherapie
Incl. gebruik handdoek
Incl. massage olie
Incl. gebruik zwempamper
Duur sessie is 45-60 minuten
Toegang tot 6 maanden

5 sessies baby spa

€225

€45 per sessie

Workshop Babymassage
Hydrotherapie
Incl. gebruik handdoek
Incl. massage olie
Incl. gebruik zwempamper
Duur sessie is 45-60 minuten
Toegang tot 7 maanden
Goodiebag

10 sessies baby spa

€400

€40 per sessie

Workshop Babymassage
Hydrotherapie
Incl. gebruik handdoek
Incl. massage olie
Incl. gebruik zwempamper
Duur sessie is 45-60 minuten
Toegang tot 7 maanden
Goodiebag
Een beurtenkaart voor 5 of 10 beurten is steeds op naam, dus kan niet gebruikt worden door verschillende baby's. De beurtenkaart dient in één keer betaald te worden om te kunnen genieten van het voordeeltarief.
De 10 beurten kaart mag wel gebruikt worden voor een tweeling, dus 5 beurten per baby aan 40€ per beurt.
Elke klant krijgt een klantenkaart bij een bezoek aan de Baby Spa waarbij hij op de 4e sessie €15 korting krijgt. Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen.
Wanneer je aangesloten bent bij het OZ ziekenfonds krijg je eenmaal €25 terug betaald bij het indienen van het juiste formulier, vraag hiernaar bij jouw bezoek.

Praktische info

Om jouw Baby Spa sessie zo vlot mogelijk te laten verlopen zodat jij en jouw baby er maximaal van kunnen genieten, hou je best rekening met onderstaande tips.
Baby's zijn welkom van 10 dagen tot 6 maanden oud. Dit wil zeggen tot de week dat ze 6 maanden worden. Voor prematuur geboren baby's (<37 weken) geldt dit tot 6 maanden na de verwachte bevallingsdatum.
De baby heeft best in het uur voor de Baby Spa sessie gegeten. Je kan ook twintig minuutjes vroeger komen en gebruik maken van onze voedingsruimte. Wij voorzien zitplaatsen, een microgolfoven, een flessenwarmer en zelfs een borstvoedingskussen. Wij zijn pro borstvoeding dus je kan gerust plaatsnemen. Zit je zelf toch liever even apart om voeding te geven? Laat het ons dan weten, dan voorzien wij een rustig plaatsje.
Neem ook zeker een extra voeding mee. De baby's krijgen best wel honger van het zwemmen!
De baby heeft best een goede dut gedaan, zwemmen is namelijk heel vermoeiend. Tips om een dut te bevorderen zijn een wandeling met de buggy of een draagdoek en zijn vaste ritme respecteren (voor zover de baby er al één heeft). De dag van de sessie zelf start best ook rustig. Drukke bezigheden vooraf maken het moeilijker voor de baby om intens te genieten. Nadien is de baby ontspannen en moe, ideaal om dan je eigen bezigheden te plannen! Slaapt jouw baby moeilijk overdag? Boek dan best een sessie in de voormiddag!
Je kan bij ons gebruik maken van handdoeken, tetra doeken, wasbare zwemluiers, massage-olie, verschoonkussens en allerhande faciliteiten. Dit hoef je dus zelf niet te voorzien.
Er mogen 2 volwassenen mee per baby (geen kinderen onder de 12 jaar), dit om de rust tijdens de sessie te kunnen bewaren.
Kom op tijd zodat je van de volledige sessie kan genieten. Indien je te laat bent voor een Baby Spa sessie kan je nog altijd aansluiten. Ook al mis je een deel van de sessie, wordt er wel verwacht dat je de volledige sessie betaalt. Bij laattijdig aankomen wordt de sessie echter ook verstoord en loopt deze uit, hier kunnen wij dus niet voor compenseren.
Tot 24 uur voor de afspraak kan je uw afspraak kosteloos annuleren of verplaatsen. Bij annulatie minder dan 24 uur voor de afspraak zijn wij genoodzaakt om een annulatiekost aan te rekenen. Dit bedraagt 20% van het bedrag van de sessie. U zal de betalingsgegevens ontvangen via e-mail.
De ingang van de Baby Spa bevindt zich aan de Nederrij 48. Je kan parkeren in de Nederrij met een blauwe schijf gedurende 2 uur. Je kan de parking van het ziekenhuis gebruiken, tegen betaling. Of op 5 minuten wandelen kan je parkeren aan de JBC/Torfs.

Foto's

Enkele sfeerbeelden van onze Baby Spa.

Kom je ook eens graag langs bij Ons Klein Geluk?

Door mama's, voor mama's.

Ons Klein Geluk

Nederrij 48
2200 Herentals

Contactgegevens