Hoe bereid ik mijn baby voor op een sessie in de baby spa?

2021/12/18
Deel dit op

Even heerlijk ontspannen met je baby?

Helemaal tot rust komen een tijdje na de bevalling en quality time met je grootste schat op aarde? Dan valt een baby spa sessie zeker aan te raden. Misschien vraag je je wel af hoe je jezelf en je baby daar op moet voorbereiden? Wij zetten enkele zaken om in het achterhoofd te houden voor je op een rijtje.

Wat moet je meenemen naar de baby spa?

De temperatuur is heerlijk in een baby spa en in de ruimte, dus warme kleding is niet nodig. Niet voor jou en niet voor je baby. Het enige wat jij moet meenemen? De voedi Wij hebben zwemluiers, voorzien olie die aangenaam is voor de huid en hebben handdoeken, daar hoef je dus al niet aan te denken.

Wanneer is een baby spa ideaal?

We raden je sowieso aan een 10-tal minuutjes op voorhand te komen. Vertrek op tijd, zo hoef je je al niet op te jagen. De sessie in een baby spa doe je ideaal na een lange dut en laat je baby ook eten in het uur voor de sessie. Komt dat niet uit in je voedingsschema, geef ze dan vlak voor de sessie een klein beetje eten, noem het gerust een ‘aperitiefje’. Jonge baby’s tot 9 weken komen het best ‘s ochtends, dan zijn ze goed uitgerust en niet overprikkeld, wat ideaal is. Zelf ken je het ritme van je baby het best en weet dat een goed uitgeruste baby het meeste heeft aan de baby spa. Ook voor jou is het dan super aangenaam. Weet dat je hier nog kunt voeding geven, zo’n 15 minuten voor de baby spa sessie is ideaal.

Is de navelstreng goed genezen? Dan kan de baby spa perfect. Hoe jonger, hoe sneller de watergewenning optreedt.

Hoeveel tijd neemt een baby spa sessie in beslag?

Reken op een 60-tal minuten per sessie. Een baby spa sessie bevat zowel een massage als de effectieve baby spa hydrotherapie. De effectieve tijd in de baby spa hangt af van het uithoudingsvermogen van je baby. Een hydrotherapie sessie vraagt best wat energie van je baby en daar houden we rekening mee. Hoe meer sessies, hoe groter het uithoudingsvermogen van je baby en hoe langer hij/zij kan zwemmen..

Je moet/mag niet mee het water in

Vergis je niet. Jouw baby gaat met drijfringen zelfstandig de baby spa in. De drijfringen zorgen voor een optimaal comfort en bewegingsvrijheid. Je staat als ouder uiteraard wel vlakbij zodat je de baby spa sessie perfect mee kunt beleven en je kleine schat kan aanmoedigen.

Meer weten of een sessie in de baby spa vastleggen?

Zit je nog met vragen hoe een baby spa sessie in zijn werk gaat of wil je gelijk een sessie vastleggen? Geef ons een seintje of boek je sessie gelijk online. Om optimaal te genieten van de baby spa raden we een wekelijkse sessie aan, maar dat laten we aan jou over. Tot 6 maanden kun je van de baby spa gebruik maken. Weet dat wanneer je een beurtenkaart neemt, je geniet van een mooie korting!

Maak vandaag nog je afspraak.