Welkom bij Ons klein geluk, ik ben Paulien

2020/01/28
Deel dit op

Nieuw jaar, nieuwe plannen. Hoewel, helemaal nieuw is het idee om te starten met een blog eigenlijk niet. Het is iets wat al een tijdje op mijn to do lijstje staat. Ik heb zelf zoveel te vertellen en te delen.

Ook bij Ons Klein Geluk komen zoveel boeiende verhalen naar voor. Inspiratie genoeg om een blog te starten en die verhalen met jullie te delen. Maar ja, tijd enzo, je kent het wel.

Maar het is dan toch zover, de eerste blog van Ons Klein Geluk. Geen betere start dan een voorstelling van mijzelf, Paulien, als zaakvoerster van Ons Klein Geluk in Herentals. Want jullie vertrouwen jullie zwangere buik of kersverse baby voor een stukje aan mij toe. Je kan dan maar beter weten bij wie je binnenstapt hé.

Hallo, ik ben Paulien

Ik ben dus Paulien, zaakvoerster van Ons Klein Geluk en mama van een ander klein gelukje, Dries. Ik behaalde een bachelor en een master in de verpleegkunde en volgde onder andere keuzevakken over vroedkunde. Ik wou heel graag volledig voor vroedkunde gaan maar omwille van werkzekerheid koos ik voor verpleegkunde. Maar daar kom ik dadelijk nog even op terug.

Op privé vlak was 23 februari 2017 een kantelmoment in mijn leven. Ik werd mama van mijn zoontje Dries. Toen Dries ongeveer tien maanden was liep de relatie met zijn vader spaak en ging ik verder met Dries als alleenstaande mama. 

Tijdens zo een mama-zoon uitstapje kwamen we terecht bij een Baby Spa. Tijdens ons bezoekje aan de spa begonnen die vlinders voor vroedkunde weer te fladderen. Onder het motto ‘A mom can do anything if she puts her mind to it’ opende ik zes maanden na ons bezoek aan de baby spa mijn eigen zaak in bijberoep. Dit in combinatie met mijn job als hoofdverpleegkundige in het ziekenhuis.

Ons Klein Geluk

Op één oktober 2017 werd met ‘Ons Klein Geluk’ mijn tweede kindje geboren en startte ik met pretechografie, zwangerschapsmassage en een baby spa. En die vroedkunde? Tja, dat kreeg ik ook echt niet uit mijn hoofd. Toen ik Tinne Alen, een vroedvrouw van ‘t Ooievaarsnest over de vloer kreeg, gaf zij mij de spreekwoordelijke stamp onder mijn gat. “Alé Paulien, ga vroedkunde doen, dat zit echt in u.”  En hop, daar ging ik. In januari kwam de droom uit want ik loop stage op het verloskwartier en mocht ik de eerste bevallingen begeleiden.

Ik werk dus eigenlijk hard. De combinatie van de job als zelfstandige, de opleiding en alleenstaande mama, het is niet altijd makkelijk. Gelukkig kan ik bij ‘Ons Klein Geluk’ op een top team rekenen. En ook met mijn ouders prijs ik me ontzettend gelukkig. Zonder hen zou dit alles niet waar zijn.

En de toekomst?

In juni 2021 studeer ik normaal af en dan is het dé grote droom om een vroedvrouwenpraktijk erbij te nemen. Zo bestaat Ons Klein Geluk uit een deel zorg en een deel wellness. Een totaalpakket. 

Of ik het daarna rustiger aan ga doen? Wat denk je zelf? Ik zit nog met ontzettend veel plannen en dromen voor Ons Klein Geluk. Maar wat precies ga ik natuurlijk nog niet allemaal verklappen. En dan zou deze eerste officiële blogpost ook meteen een half boek worden. Wat ik wel al kan verklappen is dat ik waarschijnlijk niet ga wachten tot juni 2021 om andere uitbreidingen te doen aan Ons Klein Geluk. Stay tuned!

Update: Ondertussen ben ik in juni 2021 met onderscheiding afgestudeerd als vroedvrouw en is mijn droom werkelijkheid geworden. 

En jij?

Ben jij zwanger of (wens) mama en heb jij een verhaal, een gebeurtenis(sen) of een toffe anekdote die je met ons en de lezers wil delen? Op zoek naar lotgenoten en wil je daarom uw verhaal delen? Stuur ons gerust een mailtje  en dan maken we er samen iets van!

Veel liefs,
Paulien