Wat zijn de voordelen van een vroedvrouw aan huis?

2021/12/15
Deel dit op

We zetten er met plezier een heel aantal voor je op een rijtje.

Vroedvrouwen die vind je toch in ziekenhuizen. Klopt, maar je kunt ook beroep doen op een vroedvrouw aan huis. Bij Ons Klein Geluk omringen we (toekomstige)  moeders en hun baby met de beste zorgen en dit tot de leeftijd van 1 jaar. De voordelen van een vroedvrouw aan huis? We zetten er met plezier een heel aantal voor je op een rijtje.

Verzorging in de eigen omgeving

Een vroedvrouw aan huis komt naar je toe in je eigen omgeving en dat is vertrouwd en comfortabel. En dit kan al vanaf het begin van je zwangerschap tot een jaar na de bevalling. Zo geniet je van individuele aandacht, begeleiding en warme zorg. Jij en jouw baby krijgen alle aandacht en steeds staan we klaar met een antwoord op je vragen en om je met raad en daad bij te staan. We verwijzen je door naar specialisten wanneer nodig en nemen de regie voor jou in handen.

Kies je voor een vroedvrouw van Ons Klein Geluk, dan doe je beroep op één van onze twee vroedvrouwen. Stuk voor stuk opgeleide dames met ervaring in de zorgsector én mama’s. Zij hebben het zelf al  eens meegemaakt en zijn dan ook perfect geplaatst om je te verzorgen, antwoorden aan te reiken en de nodige zorg en ondersteuning voor je te regelen en dit zowel voor als na de bevalling.

Wij nemen onze tijd voor je

Wij gaan voor een persoonlijke 1-op-1 begeleiding en kijken niet enkel naar het medische, maar ook naar het welzijn tijdens deze bijzondere periode. Een afspraak kan al snel een uurtje in beslag nemen. Zo heb je alle tijd om je vragen te stellen. De onderwerpen? Die zijn heel uiteenlopend. Van borstvoeding tot vragen over massages en allerhande praktische zaken. Weet dat we in eerste instantie voor je klaarstaan als vroedvrouw, maar dat er ook heel wat leuke extraatjes zoals workshops, baby spa, … zijn die we aanbieden. Uiteraard is dit vrijblijvend en ligt onze primaire focus bij jou begeleiden als vroedvrouw.

Terugbetaling door de mutualiteit

De individuele zorg en opvolging van een vroedvrouw aan huis duur? Nee hoor. De enige kost die jij hebt voor de bevalling is een eenmalige dossierkost en de reiskosten. De zorg zelf wordt betaald door het RIZIV, Ook na de bevallingen worden er 6-9 afspraken volledig terugbetaald door de mutualiteit, indien nodig kan dit nog verlengd worden tot 12.

Maak een afspraak voor een introgesprek

De klik met de vroedvrouw aan huis is zeer belangrijk. Of die er is kun je ervaren tijdens een vrijblijvend introgesprek. Dit gesprek duurt ongeveer 30 minuten. We vertellen je dan wat meer over ons en wat een vroedvrouw aan huis voor je kan betekenen, luisteren naar je verwachtingen en kijken of er een match is. Zie je het zitten dan leggen we onmiddellijk een kennismakingsgesprek vast, waarbij het dossier wordt opgestart. Het introgesprek vindt plaats in onze praktijk in Herentals. Wij kijken er alvast naar uit om je te leren kennen en staan met plezier aan je zijde gedurende je hele zwangerschap en erna.

Maak vandaag nog je afspraak.