Wanneer doe ik best een pretecho?

2021/12/22
Deel dit op

Wanneer laat je nu het best een pretecho nemen en waar mag je je aan verwachten.

Overweeg je een pretecho? Wil je prachtige beelden of zelfs een video van dit prachtige nieuwe leven in je buik? Geweldig, dan kun je bij Ons Klein Geluk terecht. We geven je wat meer duiding in deze blog.

Een pretecho laten nemen?

Wanneer je je pretecho het beste inplant hangt af van het type pretecho dat je wil laten nemen. Er zijn 3 soorten echo’s:

 • 2D-echo

  Deze klassieke zwart/wit echo ken je van bij de gynaecoloog. Op deze echo zie een doorsnede van je kindje. Opteer je voor deze pretecho dan kan dit al vanaf 6 weken zwangerschap. Er is dan al een kloppend hartje te zien. We raden echter wel aan om voor de eerste echo bij uw gynaecoloog langs te gaan. Nadien zijn meerdere echo’s zijn uiteraard mogelijk als je de verschillende ontwikkelingsfases in beeld wil laten brengen. Bij elke sessie worden er ook video’s genomen.
   
 • 3D-echo

  Wat meer diepte en kleur? Ga dan voor de 3D-echo. Lengte, breedte en diepte: je krijgt het allemaal. In 3D kunnen we enkel een foto maken en idealiter laat je deze pretecho nemen tussen de 24 en 32 weken zwangerschap. Tot ongeveer week 22 is je baby perfect in één beeld te vangen, daarna wordt het moeilijker.
   
 • 4D-echo

  Beschouw dit gerust als 3D, maar dan in video. Hier zie je je baby echt bewegen, een fantastische ervaring. Ook deze pretecho laat je het best nemen tussen de 24 en 30 weken zwangerschap. Langer dan 33 weken zwangerschap zouden we echt niet wachten!

Weet dat een pretecho in 3D/4D in principe altijd tijdens de zwangerschap kan, maar dat je voor een bol babysnoetje het best tussen de 28 en 32 weken komt, al zijn echo’s vanaf 26 al heel mooi. Kom je onder de 22 weken, dan zie je de baby nog in zijn geheel, terwijl het na 32 weken soms moeilijker is om je baby zijn volledige gezichtje te tonen. Vaak liggen ze door plaatsgebrek al dicht tegen de baarmoederwand.

We hebben een heel aantal verschillende soorten sessies voor je samengesteld, van ‘Ons Pril Geluk’ tot ‘Ons Diamant Geluk’. We hebben de 3 soorten echo’s immers in verschillende sessies gegoten, zodat je de perfecte sessie op maat kunt boeken. Deze sessies vind je hier.

Maak op tijd je afspraak voor je pretecho

Niet dat we bij Ons Klein Geluk met wachtlijsten moeten werken, maar ligt de datum voor je pretecho vast, dan heb je alvast wat om naar uit te kijken. Bovendien hebben onze pretecho’s aardig wat succes en zitten ze al snel enkele weken op voorhand volgeboekt.

Het is keer op keer een geweldige belevenis, die je ook met enkele andere kunt delen als je wil. Zo kan het perfect met de partner en/of andere kids. Met een pretecho kies je alvast voor een aandenken voor de rest van je leven en reken maar dat je kleine spruit later ook graag de pretecho bekijkt!

Maak vandaag nog je afspraak.