Begeleiding tijdens zwangerschap en arbeid - Prenatale begeleiding

Al van in het begin van de zwangerschap kan je bij ons terecht voor begeleiding en opvolging tussen jouw controles in het ziekenhuis door. Dit met 1 op 1 consultaties, workshops of groepssessies. 


Waarom een vroedvrouw?

Al van in het begin van de zwangerschap kan je bij ons terecht voor begeleiding en opvolging tussen jouw controles in het ziekenhuis door. Dit met 1 op 1 consultaties, workshops of groepssessies. 
In totaal heb je recht op 12 één-op-één consultaties bij een vroedvrouw. Sommige ziekenhuizen voorzien er ook een paar bij hun vroedvrouwen zodus kunnen wij jou 8-10 keer zien tijdens de zwangerschap. heb jij een zwangerschap met verhoogd risico? Dan staat op het aantal consultaties geen maximum.  Verder kunnen wij jou voorbereiden op de arbeid thuis en mee werken aan een vlotte overgang naar de bevalling in het ziekenhuis. Wij kunnen indien gewenst ook langskomen tijdens de arbeid thuis als het kan volgens de planning, hiervoor is er geen wachtsysteem voorzien en wordt er dus ook geen wachtvergoeding aangerekend. 
 
Indien je geen extra begeleiding wenst tijdens de zwangerschap maken wij tijd voor een eerste ontmoeting zodat je weet wie aan jouw deur gaat staan na de bevalling voor de postnatale begeleiding. 
 
Ben je ongerust of heb je vragen? Weet je niet of je nu een arts moet contacteren of niet? Dan is één van ons steeds telefonisch bereikbaar, ook op weekend- en feestdagen. 
 
Tussen consultaties bij de gynaecoloog door volgen wij bloeddruk, urine controle, welbevinden en eventuele klachten op zodat we tijdig kunnen doorverwijzen naar de gynaecoloog of het verloskwartier.  Voor bezoekjes aan huis wordt er een reisvergoeding gerekend die voordien afgesproken wordt, deze kost vervalt wanneer de consultatie in de praktijk in Herentals plaatsvindt. Indien de consultatie doorgaat in Herentals kan er ook altijd tijd gemaakt worden voor een paar 2D echotjes. Deze echo's zijn niet medisch, horen bij de consultatie welke betaald wordt door het RIZIV en heeft geen terugkomgarantie. 
 

Wil je ook graag begeleiding door een vroedvrouw van Ons Klein Geluk?

Voor mama's door mama's.

Ons Klein Geluk

Nederrij 48
2200 Herentals
BE0765 437 193

Contactgegevens