Begeleiding na de bevalling - Postnatale begeleiding

Wanneer je met jouw klein gelukje thuiskomt van het ziekenhuis staan wij klaar om jullie te ondersteunen in het ouderschap en de zorg voor je pasgeborene.


Waarom een vroedvrouw?

Wanneer je met jouw klein gelukje thuiskomt van het ziekenhuis staan wij klaar om jullie te ondersteunen in het ouderschap en de zorg voor je pasgeborene. De dag na het ontslag uit het ziekenhuis staan wij al aan jouw deur, of eerder indien gewenst. Wij volgen de gezondheid van mama en baby op en voeren de nodige medische controles uit. Bij problemen zorgen wij voor een vlotte doorverwijzing naar de juiste hulpverlener en verder parallelle opvolging.
 
Verder zorgen wij voor een warme opvolging en begeleiding bij jullie eerste stappen als ouders en staan we klaar om te luisteren naar al jullie vragen en bezorgdheden.
 
Wij zijn 7 dagen op 7 bereikbaar voor jou, zo heb je tijdens één van de meest intense periodes in jouw leven steeds hulp ter beschikking. 

Wat doen wij tijdens een bezoek?

Je hebt vanaf de 6e dag na de bevalling recht op 9 terugbetaalde bezoeken. Uiteraard staan wij de eerste dag na het ontslag uit het ziekenhuis al voor jou klaar. Samen bespreken we hoeveel en hoe vaak je een bezoek nodig hebt, afhankelijk van hoe het met jou en de baby is gesteld. Na de terugbetaalde bezoeken is uitbreiding mogelijk indien een arts dit voorschrijft.
 
Tijdens een bezoek staan wij klaar voor heel het welzijn van heel het gezin. Het lichamelijk onderzoek is gericht op moeder en kind.
Voor de mama volgen wij het herstel na de bevalling op waarbij wij:
- parameters nemen en opvolgen - observatie van perineum, episiotomie of wonde na keizersnede - observatie van bloedverlies, baarmoeder, tepels/borsten - mentaal welzijn
Voor de baby volgen wij het volgende op:
- observatie van groei - geelzucht (evt bloedname thuis indien nodig) - stoelgang/urine - verzorging en observatie van het naveltje - tips en advies bij ongemakken zoals krampjes, huidproblemen, huilbuien, tandjes, etc. - hulp bij borstvoeding en/of flesvoeding - hulp bij inbakeren en dragen.

 

Wil je ook graag begeleiding door een vroedvrouw van Ons Klein Geluk?

Voor mama's door mama's.

Ons Klein Geluk

Nederrij 48
2200 Herentals
BE0765 437 193

Contactgegevens